Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

Rismølleskolens bod, MadKassen, ligger i kælderen.

Boden bliver kørt efter skolens sundhedspolitik. Der bliver ikke tilsat unødigt fedt eller sukker, og der vil altid være frugt og grønt. Det er meningen, vi skal lære de unge mennesker, hvad sund mad og sunde madvaner er. Alt er så vidt muligt hjemmelavet, og alt brød er hjemmebagt.

Alle sandwich og skolebrød er lavet med forskelligt fyld, bl.a. frikadelle, kylling/bacon, ost og skinke, tunsalat eller æg med rejer. Der er altid salat, tomat og agurk.

Der tilbydes hver dag en varm ret.

Det er muligt at betale via mobilepay 65594 eller kontant.

Madkassens åbningstider

Formiddag
9.45 - 10.05, hvor der er det almindelige udvalg

Middag
11.45 - 12.25, hvor man kan købe dagens ret samt det almindelige udvalg

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

  1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

  • kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.