Rismølleskolens bod, MadKassen, ligger i kælderen.
Boden bliver kørt efter skolens sundhedspolitik. Der bliver ikke tilsat unødigt fedt eller sukker, og der vil altid være frugt og grønt. Det er meningen, vi skal lære de unge mennesker, hvad sund mad og sunde madvaner er. Alt er så vidt muligt hjemmelavet, og alt brød er hjemmebagt.
Alle sandwich og skolebrød er lavet med forskelligt fyld, bl.a. frikadelle, kylling/bacon, ost og skinke, tunsalat eller æg med rejer. Der er altid salat, tomat og agurk.
Der tilbydes hver dag en varm ret.
Det er muligt at betale via mobilepay 65594 eller kontant.
Sandwich: 20 kr.
Grov chillibolle med enten kylling/bacon, frikadelle eller skinke/ost. I alle sandwich er der salat, agurk og dressing.
Cafesandwich: 15 kr.
Grovbolle med frikadelle, æg/rejer eller skinke/ost. Í alle sandwich er der salat, agurk og dressing.
Gulerodsbrud: 5 kr.
Med hvedemel, grahamsmel, groft rugmel,reven gulerod og solsikkekerner
Pirogger: 15 kr.
Med hvedemel, grahamsmel. Fyld: Kebab/revet ost, skinke/revet ost, kylling/revet ost eller oksekødsfyld/revet ost
Pølsehorn: 6 kr.
Lavet af hvedemel og grahamsmel.
Gratineret brød: 12 kr.
Med ost, skinke, tomat og persillepesto
Grov pizza (lille): 8 kr.
Med pepperoni, skinke eller kebab
Grov pizza /stor): 15 kr.
Med oksekød/pepperoni eller skinke/ananas
Pastasalat: 15 kr.
Med pesto/skinke eller kylling/bacon med creme fraiche-dressing
Gulerod: 1 kr.
Ostehaps: 3 kr.
Frugt: 2 kr.
Smoothie: 15 kr.
Multijuice: 6 kr.
Æble- eller appelsinjuice: 5 kr.
Kildevand m. smag, ½ liter: 12 kr.
Almindelig kildevand: 8 kr.
Udskåret frugt i bæger: 10 kr.
Salatbar
Salatbar består f.eks. af ærter, majs, peberfrugter, ananas, agurk, salat, fetaost, pasta, gulerod, rejer, kylling, frikadeller, tun. Serveres med valgfrit brød.
Eksempler på dagens ret til 25 kr.
- Pasta med kødsovs og salat
- Lasagne
- Boller i karry
- Skinke med flødekartofler og salat
- Kyllingelår med ris, sauce og salat
- Medisterpølse med kartofler, brun sauce og gulerodssalat
Madkassens åbningstider
Formiddag
09.45-10.05, hvor der er det almindelige udvalg
Middag
11.45-12.25, hvor man kan købe dagens ret samt det almindelige udvalg
Tips til madpakken
Ifølge Fødevarestyrelsen er der fem ingredienser i en sund madpakke:
- Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
- Grønt – snackgrønt, salat eller pålæg
- Pålæg – kød, æg, bælgfrugter eller ost
- Fisk – mindst en slags fiskepålæg
- Frugt – det friske og søde
Få flere gode råd og inspiration til en sund og varieret madpakke i Fødevarestyrelsen folder "Gi' madpakken en hånd".
Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme i madpakken. F.eks. kan du bruge rester af:
- kyllingelår
- fiskefrikadeller
- pizza
- råkostsalat
- madtærte