Kostpolitik

På Rismølleskolen har vi vores egen bod, der dagligt laver sund, varieret, mættende og ernæringsrigtig kost. Vi følger de overordnede anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.

Målene understøttes ved at:

  • Vi benytter gode råvarer, og laver al mad fra bunden.
  • Pasta, brød, ris etc. er fuldkorn/grov.
  • Der er frugt og grønt til alle retter.
  • Der er mindst mulig fedt i maden.
  • Hovedparten af fødevarerne er så vidt muligt økologiske.
  • Vi bevidst arbejder med at minimere indtagelsen af sukkerholdige produkter.
  • Vi tilstræber, at der tilbydes særlig mad til børn fra andre kulturer.
  • Vi tilbyder mindst 2 forskellige måltider pr. dag samt sunde og nærende mellemmåltider.
  • Vi er i stadig dialog med eleverne om menuplanen.

 

Eksempler på, hvad der kan serveres:

Wraps, sandwich, bowls, pastasalat, pølsehorn, minipizza, frugtbægre, smoothies.

Derudover er der dagligt dagens varme ret, som eks. kan være:

pasta/kødsovs, boller i karry, pastasalat med div. kød, suppe.