Kostpolitik
På Rismølleskolen har vi vores egen bod, der dagligt laver sund, varieret, mættende og ernæringsrigtig kost. Vi følger de overordnede anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.
Målene understøttes ved at:
- Vi benytter gode råvarer, og laver al mad fra bunden.
- Pasta, brød, ris etc. er fuldkorn/grov.
- Der er frugt og grønt til alle retter.
- Der er mindst mulig fedt i maden.
- Hovedparten af fødevarerne er så vidt muligt økologiske.
- Vi bevidst arbejder med at minimere indtagelsen af sukkerholdige produkter.
- Vi tilstræber, at der tilbydes særlig mad til børn fra andre kulturer.
- Vi tilbyder mindst 2 forskellige måltider pr. dag samt sunde og nærende mellemmåltider.
- Vi er i stadig dialog med eleverne om menuplanen.
Eksempler på, hvad der kan serveres:
Wraps, sandwich, bowls, pastasalat, pølsehorn, minipizza, frugtbægre, smoothies.
Derudover er der dagligt dagens varme ret, som eks. kan være:
pasta/kødsovs, boller i karry, pastasalat med div. kød, suppe.